Nieuws

Gezellig après-skiën op Summerland

16-06-2015 22:41

Nog zo’n tweeënhalve week voordat het mooiste weekend van het jaar begint. Alle diskjockeys en bands staan al te popelen om op het podium van het vernieuwde terrein te staan. Deze week lichten we de twee laatste artiesten uitgelicht, dat zijn DJ Nilo en Pitcher. Even een tussenstand van de kaartverkoop; er zijn nog kaarten te koop, maar het is wel bijna uitverkocht. Ga dus snel naar de tickets op www.stompwijksummerland.nl/tickets.

Zoals je wellicht vernomen hebt komen de grote artiesten op het buitenterrein van Summerland te staan. Het terrein is voorzien van indrukwekkende overkappingen, eettentjes, een lange bar en nog veel meer. Kortom, op het buitenterrein gebeurt het! Ben je juist iemand die van een knus sfeertje houd en altijd in is voor een dosis après-ski? Dan hebben we ook voor jou dé oplossing, namelijk de après-skitent. De tent is op vrijdag en zaterdag geopend. In de kleine tent creëren we een saamhorige sfeer. Er staat een aparte bar met in het midden een houten dj-hut. Vanaf hier draaien de op gezelligheid geselecteerde dj’s de leukste nummers aan elkaar.

De line-up van de après-skitent is als volgt. De vrijdagavond begint met het duo dj Rb en dj Tõõmie met daaropvolgend P-stylez, hij sluit de vrijdag af. Op zaterdag start MikeyH, de huis-dj van Café Spetters de avond met een gig van 2 uur. Dj Rb en dj Tõõmie komen daarna wederom langs. De avond eindigt met een geapprecieerde dj van Bardancing Infinity. De kans bestaat dat niet elke diskjockey je bekend voorkomt, maar wij garanderen met deze dj’s een avond vol gezelligheid.

###Après-skitent rooster

Vrijdag Zaterdag
Dj Rb en dj Tõõmie MikeyH
P-stylez Dj Rb en dj Tõõmie
Bardancing Infinity dj

###DJ Nilo & Pitcher Dj Nilo is een bekende van de organisatie van Summerland. Sterker nog, hij zit in de organisatie van Summerland. Vanaf jongs af aan heeft hij een zwak gehad voor draaien. Zijn tijd als bestuurslid van Bardancing The Limit, voorloper van Bardancing Infinity, heeft dit alleen maar versterkt. Hij draait altijd veel plezier en produceert daarnaast ook, vooral voor Summerland.

De band Pitcher is nu zo’n 7 jaar bij elkaar. In de tussentijd hebben ze vooral in de omgeving van Zoetermeer een bekende naam gekregen. Ze treden bij vele – meestal relatief kleine – gelegenheden op waar ze het dak eraf spelen.

Met Fragment en Popgunnn gaat iedereen los

08-06-2015 20:59

Heel Nederland is weer aan het barbecueën geslagen door het prachtige weer van afgelopen weekend. De zomerse sfeer zit er weer helemaal in. Des te meer reden dus om uit te kijken naar het altijd zomerse Summerland! Deze week staan de artiesten Fragment en Popgunnn in de schijnwerpers.

###Fragment Fragment is een oude bekende van Summerland. Ze hebben namelijk al twee keer eerder op de zondag opgetreden met groot succes! Iedereen van jong tot oud ging los dankzij de performance, uitstraling en vooral dankzij het enthousiasme van de band. De van oorsprong Engelse band bestaat uit twee kleine Engelsen genaamd Dave en Jono en een “idioot lange Nederlander” genaamd Jeroen. Zo’n 30 jaar geleden is de vriendengroep, toen nog met Tim, in Londen op de middelbare school begonnen. Tim zag recent een andere carrière als hoteleigenaar voor zich en werd vervangen door de Nederlandse Jeroen. De band is speelt z’n gigs vooral in Nederland, gezien het enthousiasme en de erkenning van het publiek. Ze hebben op grote festivals gestaan zoals de Zwarte Cross en hebben tweemaal met groot succes opgetreden in Ahoy. Na zoals eerder gezegd twee succesoptredens op de zondag van Summerland, mag de band het dit jaar proberen op de vrijdag.

###Popgunnn Popgunnn is één van Nederlands hipste band. Ze bespelen live allerlei van oorsprong DJ-tracks en geven er een eigen draai aan. De 6-koppige band speelt in één doorlopende set allerlei Dance, Rock en Hiphop tracks door elkaar. Je krijgt alle hits van de afgelopen 15 jaar en vele Mach Ups zonder enige onderbreking om je oren. Popgunn betrekt het publiek enorm tijdens hun gigs waardoor iedereen helemaal in de muziek meegesleept wordt. Popgunnn is de vaste begeleidingsband van het succesvolle duo uit de 90’s ‘2unlimited’. De afgelopen 2 jaar stond de band met Ray en Anita onder andere in de Melkweg en Heineken Music Hall. Op de zondagavond is de band te bewonderen op de main stage van Summerland.

Partysquad en Rowin Bocxe: populair en talentvol

05-06-2015 15:12

Vorige week was er even een tussenstop in verband met Pinksteren. Deze week staan er bij Summerland gewoon weer twee artiesten in het middelpunt van de belangstelling, en wel Partysquad en Rowin Bocxe! Eerst nog even een huishoudelijke mededeling voor de vorm. Zoals u misschien al vernomen heeft is het vanaf dit jaar mogelijk om vooraf online consumptiebonnen te bestellen. Dit is voor u vooral in financieel opzicht zeer gunstig omdat de online kaartverkoop aantrekkelijke kortingen bevat. Daarnaast hoeft u op het festival zelf niet meer in de rij te staan voor consumptiebonnen. Hieronder staan de bulkkortingen.

  • 30 bonnen voor €50,- = per bon €1,67

  • 50 bonnen voor €80,- = per bon €1,60

  • 70 bonnen voor €108,50 = per bon €1,55

  • 100 bonnen voor €150,- = per bon €1,50

Voor de consumptiebonnen gaat u naar www.stompwijksummerland.nl, waar bij de ticketverkoop de optie tot het kopen van bonnen staat.

###Partysquad Het DJ-duo Partysquad is ruim 10 jaar één van de populairste diskjockeyformaties van Nederland. Ze hebben Nederland bestormd met 12 singles in de top 40 tot nu toe. Partysquad produceert muziek in allerlei verschillende genres. Zo hebben ze samengewerkt met Ali-B en Yes-R aan de hit Rampeneren, voor velen is dit rapnummer jeugdsentiment. Daarnaast hebben ze ook samengewerkt met artiesten als Afrojack en Major Lazor. Tegenwoordig maken ze vooral hun eigen nummers, met als laatste hits Helemaal naar de klote en Ik ga hard. Ze staan op zo’n beetje elk festival dat ertoe doet. Waarschijnlijk zijn ze nu nog aan het bijkomen van hun optreden op Emporium Festival. ’s Zomers vliegt het duo alle populaire badplaatsen af om de feestvierende jongeren los te laten gaan. Dit jaar staan onder andere Albufeira, Lloret de Mar, Mallorca en Ibiza in de planning. Tijdens optredens zorgt MC Ruben ervoor dat iedereen meegezogen wordt in de muziek dat DJ Jerry draait. Dit zorgt voor een geweldige en saamhorige sfeer. Het duo is zelfverzekerd dit op Summerland ook voor elkaar te krijgen.

###DJ Rowin Bocxe Voor DJ en producer Rowin Bocxe is het optreden op Summerland een thuiswedstrijd. Hij woont namelijk in Stompwijk en is daarbij ook één van Stompwijks grootste talenten op het gebied van muziek. Rowin is altijd al geïnspireerd geweest in het maken van muziek. Na het bespelen van een aantal muziekinstrumenten heeft hij op 10-jarige leeftijd zijn passie gevonden: Housemuziek. Rowin heeft ondertussen diverse tracks gemaakt met verscheidene house-dj’s. Tegenwoordig treedt hij overal in het land op, onder andere in Utrecht, Den Haag, Zoetermeer en Zoeterwoude. Zijn carrière staat echter nog in z’n kinderschoenen. Hij is jong, erg getalenteerd en is grootse dingen van plan. Hou hem dus in de gaten!

Pater Moeskroen & The Dirty Denims gaan rocken!

19-05-2015 16:49

Net zoals vorige week licht Stompwijk Summerland deze week twee artiesten uit die op het festival komen. Zo kan iedereen zich optimaal voorbereiden en inleven voor het festival. Deze week zijn het twee bands, en wel Pater Moeskroen en The Dirty Denims.

###Pater Moeskroen

Pater Moeskroen is één van Nederlands bekendste folkbands die een heel aantal klassiekers op haar naam heeft staan. Meezingers als Roodkapje, Laat Maar Waaien en Hela Hola (Tuthola) zijn door het hele land bekend. Vooral de muzikale variatie spreekt veel mensen aan, ze bespelen bij hun optredens tientallen verschillende instrumenten. De band is net klaar met hun landelijke theatertour genaamd Vagebond. Nu het weer lekkerder weer begint te worden, treden ze bij veel festivals op. Zo treden ze naast Stompwijk Summerland deze zomer ook op bij het festival van de zeepkistenrace, een evenement dat veel aandacht krijgt van de nationale media. Tijdens de theatertour kondigde Pater Moeskroen hun gloednieuwe album Vagebond aan (en inderdaad, dat is gelijknamig aan hun theatertour). De cd’s gaan als warme broodjes over de toonbank, daarnaast wordt het album suf gedraaid op muziekstreamingdienst Spotify. Kortom, het gaat erg goed met de band. Bij Stompwijk Summerland zijn ze op de vrijdagavond te bewonderen.

###The Dirty Denims

The Dirty Denims is een Eindhovense rockband dat tijdens optredens vooral hun eigen verzonnen genre ‘happy hardrock’ speelt, een combinatie van Rock ’n Roll, Punkrock en Hardrock. De band is ruim 10 jaar samen en heeft in de tussentijd al op een aantal van de grootste openluchtfestivals gestaan. Ze stonden in 2012 onder andere op Lowlands en op de Zwarte Cross. In hetzelfde jaar kregen ze met hun nummer 27/7/365 van radiostation 3FM de titel ‘3FM Serious Talent’. Vorig jaar kwam hun debuutalbum High Five uit wat lovende recensies kreeg. De band is op Stompwijk Summerland te zien op de zondag.

Ran-D en Artistic Raw, klaar voor Summerland

13-05-2015 10:57

Vanaf deze week zet Stompwijk Summerland elke week twee artiesten die optreden op het festival in het zonnetje. Deze artiesten worden helemaal uitgelicht zodat iedereen weet wat ze de komende editie te wachten staat. De artiesten van deze week zijn Ran-D en Artistic Raw. Even voor tussendoor; de kaart- en consumptiebonnenverkoop gaat voortvarend, de kaarten vliegen de deur uit. Ga dus naar www.stompwijksummerland.nl voordat het te laat is!

###Ran-D

Met de Zeeuwse hardstyle-DJ Ran-D gaat het voor de wind. Als soloartiest reist hij naar de bekendste festivals om op te treden. Hij is naast Stompwijk Summerland aankomende zomer onder andere te bewonderen op Defqon.1. Het genre dat hij draait en produceert is hardstyle en rawstyle. Rawstyle ligt qua hardheid en snelheid tussen hardstyle en hardcore in, de populariteit van dit genre groeit hard.

Naast zijn solocarrière werkt Ran-D samen met Adaro samen als het hardstyle-duo Gunz for Hire. Met deze formatie hebben zowel nationaal als internationaal succes. Komende zomer treden ze onder andere in Australië en Spanje op. Ze produceren ook samen en zijn bekend geraakt door nummers als Bolivia en Kings of the Underground. Dit jaar heeft Ran-D samen met onder andere Adaro zijn eigen platenlabel opgericht genaamd Roughstate.

###Artistic Raw

Dj Artistic Raw is sinds jongs af aan al bezig met het produceren en blijven innoveren van zijn unieke house ‘sound’. De 27-jarige Nederlandse house-DJ draait in veel grote clubs in Nederland en sinds kort ook in de rest van de wereld. Zijn internationale bekendheid is mede te danken aan zijn mixtape ‘The Drughouse’, dat het erg goed. Daarnaast is Artistic Raw met het nummer Drop the Bass ontdekt door Afrojack. Het nummer is omarmd door Afrojack’s platenlabel Spinnin’ Records.

Kaartverkoop begonnen en line-up bekend!

04-05-2015 21:54

Afgelopen zaterdag is de kaart- en consumptiebonnenverkoop van Stompwijk Summerland explosief van start gegaan. In een paar dagen zijn de eerste 300 kaarten alweer verkocht. Het is ook niet geheel onbegrijpelijk, gezien de line-up die op de vrijwilligers- en vrienden van Summerlandborrel op vrijdag bekend is gemaakt. Er staat een geweldige show met veel goede bekende bands en DJ’s in de planning. Voor degenen die het op één of andere manier gemist hebben, hieronder staat de line-up van de drie legendarische dagen.

Vrijdag Zaterdag Zondag
Fragment Rowin Bocxe Kindermiddag
Pater Moeskroen Artistic Raw Pitcher
The Partysquad The Dirty Denims
Ran-D Popgunnn

Vrijdag 3 juli treden de Engelse coverband Fragment, Nederlandse Folksband Pater Moeskroen en DJ Nilo op. Op zaterdag 4 juli staan Dance dj-team Partysquad, aanstormend talenten Artistic Raw en Rowin Bocxe en de bekende Hardstyle-dj Ran-D op het programma. Zondag 5 juli is er een gratis programma voor jong en oud, met een kindermiddag en optredens van onder andere Dirty Denims en Popgunnn. Voor de kaart- en consumptiebonnenverkoop kunt u naar www.stompwijksummerland.nl. Wees er snel bij want de kaarten gaan als warme broodjes over de toonbank.

Zoals eerder gezegd was afgelopen vrijdag de vrijwilligers- en vrienden van Summerlandborrel. Bij deze bijeenkomst werden de vrijwilligers en vrienden van Summerland van vorig jaar in het zonnetje gezet onder het genot van een drankje. Daarnaast werd de line-up daar gelanceerd door middel van het promofilmpje, op Youtube te vinden als ‘Stompwijk Summerland Promo 2015’. Aanmelden om vriend van Summerland te worden kan via de website. Als vriend van Summerland helpt u het voortbestaan van het festival enorm. Daarnaast krijgt u een ware vipbehandeling, meer hierover staat op de site.

Stompwijk Summerland 2015

29-04-2015 17:33

Wie dit leest ligt misschien nog aan het infuus bij te komen van een prachtige Koningsdag. Wij van de organisatie in ieder geval wel. Voor ons was dit een zwaar maar geniaal weekend. Naast Koningsdag stond namelijk het Summerlanduitje in de planning. Het was een gezellige avond en de heerlijk koude versnaperingen gingen er bij veel mensen goed in. Het uitje heeft de band van de groep nog sterker gemaakt dan het al was. Iedereen is hierdoor extra gemotiveerd om zich vol in te zetten voor het festival.

De start van de kaart- en drankbonnenverkoop komt steeds dichterbij. Aanstaande zaterdag is het al zover, dan klinkt het startschot voor de verkoop op www.stompijksummerland.nl. Zorg dat je er snel bij bent want op is op. Vooral als je straks hoort welke artiesten er staan te popelen om dit jaar op te treden op Stompwijk Summerland.

Aanstaande vrijdag (1 mei) maken we de line-up namelijk bekend. Het schema van dj’s en bands van de vrijdag, zaterdag en zondag is vanaf dan voor iedereen te bewonderen. De eerste uitlatingen over de line-up zijn via social media. Altijd handig om alvast te weten, hier zijn de specificaties over de kaartprijzen. Voor de vrijdag en zaterdag zijn de kaarten los te koop voor €17,50, een schijntje gezien de artiesten die komen! Voor degenen die allebei de dagen willen komen, wat van harte aanbevolen is, zijn passe-partouts verkrijgbaar voor €30,-. De toegang is op de zondag geheel gratis.

Datum kaart- en bonnenverkoop bekend!

20-04-2015 20:49

Het weer wordt steeds beter; de vogeltjes fluiten vrolijk, de barbecues worden weer uit de schuur gehaald en de zon schijnt weer als nooit tevoren. Door deze heerlijke omstandigheden krijgen wij de kriebels in de buik en hebben we nóg meer zin gekregen in de komende zomer en daarbij ook in Stompwijk Summerland. Voor degenen die er hetzelfde over denken en zo snel mogelijk een kaartje willen bemachtigen; geen zorgen, de datum van de kaartverkoopstart komt in de buurt. Op zaterdag 2 mei om 10:00 start de online kaartverkoop. Op www.stompwijksummerland.nl kunnen vanaf dat moment de kaarten voor de vrijdag, de zaterdag en de passe-partouts gekocht worden. Op zondag is de toegang zoals elk jaar geheel gratis.

De artiesten van de vrijdag, zaterdag en zondag worden vóór de kaartverkoop bekend gemaakt. Vanaf de bekendmaking worden elke week andere artiesten in het zonnetje gezet. Hierbij wordt informatie over de artiesten gedeeld.

Het is vanaf dit jaar bij de kaartverkoop mogelijk om naast de kaarten ook direct online drankbonnen te kopen. Dit heeft als voordeel dat u tijdens Stompwijk Summerland niet meer in de rij hoeft te staan om bonnen voor drank te halen. Daarnaast zitten aan de koop vanaf een bepaald aantal bonnen interessante bulkkortingen verbonden.

Als u op de site komt, bijvoorbeeld om kaarten/bonnen te kopen, bekijk dan gerust de rest van de vernieuwde website. Dit jaar heeft de website een nieuw paradepaardje: de ‘Hall of Fame’. De bekendste artiesten die ooit hebben opgetreden op Stompwijk Summerland en haar voorganger Stomppop, worden hier op unieke wijze weergegeven.

Blijf via social media op de hoogte van Stompwijk Summerland via Twitter, Instagram en Facebook.

Stompwijk Summerland 2015

13-04-2015 22:32

Wat gaat de tijd toch weer snel. Over een aantal maanden is het alweer zover, dan gaat Stompwijk Summerland 2015 van start! De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Zoals elk jaar vindt ook deze editie plaats tijdens het eerste weekend van juli. De data 3, 4 en 5 juli kunnen alvast in de agenda’s worden gezet. (Om verwarring te voorkomen met betrekking tot geruchten in het dorp; ook dit jaar is het gewoon in Stompwijk.)

In het kader van vernieuwing en verfrissing, verandert er dit jaar het één en ander aan de opzet en indeling ten opzichte van vorige jaren. We proberen het ‘Stompwijkse gevoel’ meer terug laten komen tijdens het evenement. Op de vrijdag wordt daarom een gezellige bandavond georganiseerd, waarbij saamhorigheid tussen jong en oud hoog in het vaandel staat. Op de zaterdag wordt er ouderwets hard gefeest en is het de bedoeling om iedereen kruipend naar huis te laten gaan. De zondag is vooral bedoeld voor Stompwijkers en families. In het bijzijn van een aantal goede, talentvolle bands wordt er gezellig afgesloten en er kan hopelijk teruggekeken worden op een prachtig weekend!
Ook de indeling van het terrein wordt anders dan voorgaande jaren. Dit jaar komt er één groot overkapt middenterrein, voorzien van een groot podium, versnaperingstenten en een lange bar. Daarnaast komt er een knusse après-skitent te staan, waarbinnen een gezellige sfeer wordt gecreëerd.

De kaartverkoop is ook dit jaar weer online. De kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar via www.stompwijksummerland.nl. De datum van de kaartverkoopstart en verdere informatie over de kaartverkoop wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.
Blijf via social media op de hoogte van Stompwijk Summerland via Twitter, Instagram en Facebook. Bekijk ook onze vernieuwde website!

IT'S A PRANK, IT'S A PRANK....

03-04-2015 19:55

Ons thirsty (dorstige) hert biedt zijn excuses aan voor de grap op 1 april. Natuurlijk wordt Summerland niet op Zoeterwouds grondgebied gegeven, maar gewoon lekker in Stompwijk 071! Dus kom op 3,4 & 5 juli 2015 naar Stompwijk voor een berst feessie waar gij nog de hele zomer voor nodig zal hebben om van bij te komen.

Fijne pasen everiewan!

Prank Summerland

1 april: Zoeterwoude Summerland

01-04-2015 14:15

Maandag 30 maart heeft er overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en Stompwijk Summerland. Dit gesprek betreft de vergunning om het festival te organiseren in 2015 ging niet zoals wij verwacht hadden.

In het gesprek kwam naar voren dat de benodigde vergunning wordt ingetrokken. De hoofdreden hiervoor was het geluidsoverlast. Volgens de wet Geluidhinder (WGH) heeft Summerland vorig jaar ver boven de toegestane decibels geproduceerd.

Om dit verhaal kort te houden, Summerland Stompwijk krijgt geen vergunning om de editie van 2015 te mogen organiseren. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om naar een andere gemeente te verhuizen. De keuze is gevallen op het dorp naast Stompwijk, Zoeterwoude. Vanaf 6 april 2015 zal Stompwijk Summerland, Zoeterwoude Summerland gaan heten. Wij zijn erg gedeprimeerd over dit besluit maar staan er als organisatie zijnde 100% achter. Nadere informatie volgt nog. Voor vragen kunt u mailen naar Info@stompwijksummerland.nl.

Nieuwe website

07-03-2015 09:59

Na maanden werk staat hij eindelijk online! De nieuwe website van Stompwijk Summerland. We zijn voor deze website vanaf de bodem opnieuw begonnen. Zo konden we de gebruikerservaring op prioriteit nummer 1 zetten en hadden we alle creatieve ruimte om er een mooie website van te maken. Wij denken dat we daar in zijn geslaagd. Zie jij ergens een fout of heb je een goed idee? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.