De Naald

17-02-2018 12:00

VV/ZZ topscorer Enrico Geus daalt in topscorersklassement na ontdekking buitenspelvallen

T

opscorer van het VV/ZZ zaalvoetbalkampioenschap Enrico Geus valt van zijn voetstuk nadat de scheidsrechter A. Geurtsen zijn gruwelijke blunders toegeeft. De omstreden vedette van FC Benson scoorde maar liefst 8 keer, maar videobeelden wijzen uit dat hij daarvan drie keer buitenspel stond. Arie was verbijsterd toen hij geconfronteerd werd met de beelden. “Ik ben me ervan bewust dat ik als typische middencirkelscheidsrechter niet altijd alles opmerk, maar ik probeer die irritant goede Enrico vaak juíst tegen te fluiten. Kortom, een blamage.”

Absoluut buitenspel. Geen twijfel over mogelijk.

Mocht Enrico vanavond weten te scoren, dan telt het niet mee in het topscorersklassement.

Martijn Nieuwneus

De organisator van het VV/ZZ is ook niet te spreken over de gebeurtenissen. “Dat onze arbitrage fout zit is één, maar dat Enrico vervolgens doodleuk de onterechte doelpunten viert is waanzin. Vooral in een tijd waarin fair play een grote rol speelt”, aldus organisator Martijn Nieuwneus. Enrico Geus krijgt van de organisator alsnog 3 doelpunten in mindering. Daarmee staat hij op 5 gemaakte doelpunten en is hij topscorer af. Nieuwe aanwinst van 3x Niks Mehmet Çakan strijkt nu met de eer.

Enrico is daarmee niét geschorst voor de finaleavond. Zijn voetbalkwaliteiten zijn een lust voor het oog, net als zijn ondeugende uitstaling waarmee het hart van menig vrouw op hol slaat. “Mocht Enrico vanavond weten te scoren, dan telt het niet mee in het topscorersklassement. Zijn doelpunten worden ondergebracht onder een neutrale vlag“, spreekt Martijn uit. Dit idee lijkt te zijn overgenomen van de Olympische Spelen.

Vrienden van VV/ZZ spel

De teloorgang van Enrico pakt verdomd goed uit voor Rick den Hartog in het Vrienden van VV/ZZ-spel. De meestervoorspeller staat met 295 punten bovenaan in het klassement, maar werd bedreigd door deelnemers die Enrico Geus als topscorer hadden. Degenen die de topscorer goed voorspellen krijgen 50 punten, wat had kunnen leiden tot een last-minute doodsteek voor Rick.

De beslissing van de organisator heeft wel een duister randje, gezien het feit Ian, de jongere broer van Rick, het Vrienden van VV/ZZ-spel beheert. In de wandelgangen gaat het gerucht rond dat Ian de vinger in de pap heeft bij Martijn Nieuwneus. Rick heeft daarop maar één antwoord. “Het is vermoeden van matchfixing, dat wil zeggen vermoeden. Want daar hebben ze geen bewijs voor natuurlijk.”