De Naald

30-06-2023 17:03

Flamboyante scheidsrechters en rode prenten: Het nieuwe wapen tegen rondvliegende biertjes

W

e hebben een belangrijk punt om met jullie te bespreken, en laten we er gelijk een feest van maken! We zijn ons er allemaal van bewust dat er op festivals een veelvoorkomend probleem is: biergooiers. Ja, die 'geweldige' individuen die bijna lege, lauwe biertjes over het hele publiek slingeren. En laten we eerlijk zijn, niemand wil eindigen als een wandelende bierdouche, inclusief de arme artiesten.

Beter één bier in de hand dan tien in de lucht!

Beter één bier in de hand dan tien in de lucht!

Nu, in de voetbalwereld is dit biergooi-gedrag al jarenlang aan de gang. Maar dit jaar heeft onze oh zo vriendelijke KNVB (Kampioen van Nutteloze Vliegende Biertjes) strengere maatregelen genomen tegen dit wangedrag van supporters. Voetbal is immers een prachtige sport en mag niet worden verpest door hersenlozen die het voor de trouwe supporters verpesten, die komen genieten van een leuke wedstrijd. Dus laten we dat biertje in het bekertje houden, tenzij je het natuurlijk op een fatsoenlijke manier wilt consumeren.

Om dit probleem aan te pakken op ons geliefde festival, hebben we naast de gebruikelijke beveiliging een aantal scheidsrechters ingeschakeld. En laten we zeggen dat ze niet zomaar scheidsrechters zijn. Onze hoofdscheidsrechter, de enige echte J. Zuidgeest, staat bekend om zijn flamboyante uitstraling. Hij heeft al jarenlange ervaring als blaasfluiter en is gewend om met lastige situaties om te gaan. Op zaterdagen en zondagen fluit hij de niet zo getalenteerde Zaterdag 2 in de derde klasse en het altijd vermakelijke Zondag 4 in de kelderklasse. Dankzij zijn unieke fluitstijl eist meneer Zuidgeest vaak de hoofdrol op in de voetbalpartij.

Voordat het festival begint, hebben we een voorbereidend gesprek gehad met J. Zuidgeest over waar hij vooral op moet letten. We hebben hem verteld dat als iemand een biertje gooit dat minder dan 5 ml bevat, ze een eerste waarschuwing krijgen. Maar laten we eerlijk zijn, wie gooit er nou een mini-biertje? Als het biertje tussen de 5 en 20 ml is, ontvang je een plakje kaas. Dus denk twee keer na voordat je besluit om met bier te gaan jongleren, tenzij je een geweldig fashion statement wilt maken! Maar, beste feestgangers, wees gewaarschuwd: als je meer dan 20 ml bier gooit, komt de rode prent tevoorschijn en word je vriendelijk verzocht om het festival te verlaten.

Met deze maatregelen hopen we dat hiermee de rondvliegende biertjes worden verminderd en dat we met z’n allen droog kunnen genieten van het festival.