De Naald

12-06-2015 10:34

Ran-D’s rendier verongelukt

R

an-D’s rendier is gistermiddag overleden aan de verwondingen van een aanrijding met een automobilist eerder op de middag, dit bevestigt de plaatselijke politie. De aanrijding vond plaats op de autoweg N206 tussen Leiden en Zoetermeer ter hoogte van Stompwijk, waar het huisdier van de hardstyle-DJ nietsvermoedend de weg op kwam rennen.

Ran-D’s rendier verongelukt

Ik heb in geen jaren zo’n leeg gevoel gehad en zoveel verdriet geleden. Het kan wel even duren voordat ik hier bovenop kom. Tot die tijd staat alles op een laag pitje.

Ran-D

De bestuurder van de auto is verder ongedeerd en komt er met de schrik vanaf. “Vanuit het niets stond het dier voor m’n neus. Voordat ik kon reageren klapte hij op m’n bumper”, aldus de automobilist. Plaatselijke loonwerker Hidde Hilgersom, die verderop bezig was met wegwerkzaamheden, probeerde het zwaargewonde rendier nog te reanimeren maar het mocht niet baten. Hij tilde met hulp van zijn collega’s het rendier op zijn aanhanger om het dier vervolgens naar de eerste beste ambulancepost te brengen. Maar toen het dier bij een scherpe bocht van de aanhanger viel, werd het hem fataal.

Het rendier was met zijn eigenaar, hardstyle-diskjockey Ran-D mee met het bezichtigen van het terrein van Stompwijk Summerland. Ran-D doet dit bij alle plekken waar hij optreedt om vooraf een gevoel te krijgen van de omgeving. Bij het bezichtigen nam hij altijd zijn bijzondere huisdier meer. Het rendier van Ran-D ging daarbij mee in een paardentrailer dat achter Ran-D’s pick-up wordt gekoppeld. Dit ging vrijwel altijd zonder problemen omdat het rendier erg gehoorzaam was aan Ran-D. Maar afgelopen donderdag, 11 juni ging het mis. Het dier was direct nadat hij uit de trailer werd gehaald door het dolle heen. Als een ongeleid projectiel sprong het dier alle kanten op en sprintte weg, waar het 500 meter verder eindigde op de N206.

Voor Ran-D is de dood van zijn maatje een groot verlies. De twee waren zo’n 4 jaar samen. Ran-D kwam het rendier tegen in het plaatsje Randolph in staat Massachusetts van de Verenigde Staten. Ran-D was daar aan het rondtoeren door de Verenigde Staten. Het is maar zeer de vraag of Ran-D wel in staat is om op te treden op Stompwijk Summerland. “Ik heb in geen jaren zo’n leeg gevoel gehad en zoveel verdriet geleden. Het kan wel even duren voordat ik hier bovenop kom. Tot die tijd staat alles op een laag pitje.”