De Naald

04-07-2019 15:46

Holleeder veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf op Stompwijk Summerland

W

illem Holleeder (61) is donderdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, die uitgezeten dient te worden op het Stompwijkse festival Summerland. De rechtbank van Amsterdam acht hem schuldig aan alle ten laste gelegde moorden en lidmaatschap van een criminele organisatie. Vooral dat laatste, het lid zijn van een criminele organisatie, heeft de rechter doen besluiten om Holleeder bij een hele andere soort organisatie zijn straf uit te laten zitten. Vanwege de western editie zal Holleeder tijdens het festival gekleed zijn in een geelzwart ‘dalton’ outfit.

Hidde Hilgersom, hoofd boetes en sinds vandaag hoofd detenties van Stompwijk Summerland, zegt er het volgende over: “Wij staan natuurlijk ook niet te springen op dat de Neus zijn straf bij ons uit komt zitten. We krijgen dit van de rechter op ons bord gegooid en moeten er maar mee dealen. Gelukkig zijn we een aantal jaar gelden al overgestapt van Heineken naar Bavaria, dus de kans dat Willem opnieuw een ontvoering beraamt is wel geslonken.”

Het vieze poezendek zal weer moeten worden afgestoft door deze veroordeling. Daarover is Hilgersom een stuk beter te spreken. “Het vieze poezendek is natuurlijk uitermate geschikt voor deze situatie. Normaal gesproken zijn alle prachtige dames uit Stompwijk en omstreken daar te vinden. Die zullen nu om de Neus heen moeten dansen, maar dat lijkt me geen probleem.”

De beroemde Vespa scooter van Holleeder zal ook mee verhuizen naar Stompwijk. “Deze zal worden ingezet om vaten bier aan te voeren naar de bar. De oude kar waar Michael de Jong vaten altijd mee aanvoerde was nodig aan vervanging toe. We zijn dus erg blij met de komst van de Vespa die nog in prima staat verkeert.”

Na afloop van Summerland zal het vieze poezendek inclusief Willem Holleeder worden opgeslagen in de loods van organisatie. “We hebben afgesproken dat jongens van de eettent iedere week een emmer met loempia’s komen brengen. En sanitair expert Marco Geurtsen leegt diezelfde dag de emmer met ontlasting”, aldus Hidde Hilgersom.

Holleeder zelf gaat nog in hoger beroep tegen deze uitspraak. Hij vindt zelf dat hij ook prima zijn straf zou kunnen uitzitten bij het dorpsfeest Zoeterwoude. Daar kon de rechter wel om lachen “Dorpsfeest Zoeterwoude, daar zit toch helemaal geen organisatie achter.”