De Naald

03-07-2019 13:11

Frans Timmermans krijgt toch een topfunctie als sheriff van Summerland

D

e Nederlandse Spitzenkandidaat is door de organisatie van Summerland uit zijn leiden verlost door hem tot sheriff van het Stompwijkse festival te benoemen. Frans belandde namelijk bijna in een depressie na bekend werd dat hij niet verkozen zou worden tot voorzitter van de Europese Commissie. In plaats daarvan is het de Duitse christendemocrate Ursula von der Leyen die aan het langste eind trekt. “Zo’n verkiezing is blijkbaar eigenlijk net als voetbal: het maakt niet uit hoever je voorstaat, aan het einde winnen de Duitsers. Altijd weer die Duitsers”, vertelt Frans met tranen in zijn ogen.

Eindelijk hebben we iemand gevonden die onze huidige brommende voorzitter aan kan sturen. We vonden al een tijdje dat de macht van de voorzitter hem naar het hoofd steeg. De nieuwe functie van de sheriff zal dan ook voornamelijk bestaan uit het in bedwang houden van het gebrom van Mike Lansbergen

Luca van Santen

De organisatie van Summerland ziet de samenwerking rooskleurig tegemoet: “Eindelijk hebben we iemand gevonden die onze huidige brommende voorzitter aan kan sturen. We vonden al een tijdje dat de macht van de voorzitter hem naar het hoofd steeg. De nieuwe functie van de sheriff zal dan ook voornamelijk bestaan uit het in bedwang houden van het gebrom van Mike Lansbergen”, aldus Luca van Santen, hoofd recruitment van Summerland.

We hebben Frans aangenomen omdat hij in net één taal meer dan Ivo Niehe bier kan bestellen. Daarnaast kan hij uitstekend overweg met een hamer en een steigerpijp, zoals zijn achternaam al doet vermoeden. “Ik ben zeer verheugd dat ik mijn familietraditie als Timmermans kan voortzetten in mijn nieuwe functie. Het Western thema van dit jaar is ideaal om met mijn timmermanskunsten te laten zien dat ik de spijker op zijn kop sla. De brommende voorzitter kan ook een paar tikken op z’n kop verwachten als hij weer doordraaft.” De brommende Mike was niet bereidt om reactie te geven. Hij kwam niet verder dan: “Brrrommm”.