De Naald

27-06-2019 09:01

Summerland in 2020 mogelijk over op lachpils

S

tompwijk Summerland staat mogelijk voor een revolutionaire ontwikkeling door als eerste evenement lachpils te gaan schenken. De organisatie geeft te kennen dat het momenteel een onderzoek doet om van de traditionele koolzuurhoudende pils over te stappen op het zelf bedachten concept.

Onze ambitie is om het product in eerste instantie op te markt te brengen om dit mogelijk in 2020 al te schenken op Summerland. Maar wij sluiten niet uit hiermee in de toekomst de europese markt te gaan veroveren

Lee van Leeuwen

Deze nieuwe en nog onbekende soort pils waar Stompwijk Summerland ondertussen een patent op heeft weten te leggen is enige tijd geleden per toeval ontdekt door organisatielid Sem van der Salm. Van der Salm tevens drankverantwoordelijke voor Summerland sloot onlangs op een besloten feest per ongeluk een cilinder lachgas aan op de tapinstallatie terwijl hij in de veronderstelling was een cilinder koolzuur aan te sluiten.

Toen verschillende personen op een onverklaarbare wijze steeds in de slappe lach schoten na het nemen van een slok pils ging er bij van der Salm een lampje branden. De minuscule belletjes in de glazen pils was dus geen koolzuur maar N2O, beter bekend als lachgas.

Vice-voorzitter Lee van Leeuwen geeft aan dat de organisatie ondertussen met een grote Duitse lachgasproducent contractuele afspraken heeft weten te maken en een concept aan het uitrollen is om over te gaan tot het produceren van lachpils. ‘’Onze ambitie is om het product in eerste instantie op te markt te brengen om dit mogelijk in 2020 al te schenken op Summerland. Maar wij sluiten niet uit hiermee in de toekomst de europese markt te gaan veroveren, aldus een ambitieuze van Leeuwen’’

Van der Salm heeft hier een iets genuanceerdere mening over en geeft aan dat het product op papier een fantastisch idee is maar dat er mogelijk nog nadelen aan kleven. Verder klinkt van der Salm tot dusver wel super enthousiast. ‘’Pils drink je voor de lol, nou dat komt wel goed als je onze pils drinkt. Zelf drink ik iedere ochtend voordat ik naar mijn werk gaat zo’n pilsje. Sinds ik dit doe ga ik lachend naar mijn werk, iets wat ik daarvoor echt als onmogelijk beschouwde geeft van der Salm aan’’

Volgens de organisatie is het een concept dat grote voordelen heeft. Zo geeft het schenken van lachpils op feesten of evenementen een extra positieve boost aan de sfeer omdat er veel meer wordt gelachen. Zelfs voor structureel chagrijnige mensen wordt het mogelijk om lachend op een feestje te verschijnen. Wel zal dit pils met enige tempo genuttigd moeten worden aangezien het gelijkmatig met de kracht zijn werking verliest. Lauw lachpils is dus waardeloos!

Verder heeft de organisatie een onafhankelijk bureau ingeschakeld om te onderzoeken of het drinken van lachpils mogelijk negatieve effecten heeft voor de volksgezond. De organisatie wilt eerst alle mogelijke nadelen hebben uitgesloten voordat het eerste pilsje in productie gaat.