De Naald

21-06-2019 11:24

“Komst Buren van de Brandweer Summerland onzeker”

O

ndanks dat de organisatie van Summerland in de afgelopen weken hun komst meerdere malen groot publiekelijk heeft aangekondigd, blijkt de komst van Dordrechtse artiest Buren van de Brandweer plots hoogst onzeker. Begin deze week kreeg de hoofdverantwoordelijke voor de programmering van Stompwijk Summerland Niels van Veen een verontrustend telefoontje van het management van Buren van de Brandweer. Ondanks het feit dat hun komst op Summerland al maanden vast ligt, blijkt dat het management in gebreken is gebleken met het verstrekken van belangrijke informatie aan de organisatie van het evenement.

Wat mij betreft hoeven die gasten niet meer te komen. Ik zie liever iemand komen die het vuurtje kan opstoken in plaats van iemand die beweert de buren te zijn van die gasten die altijd alle vuurtjes komen blussen

Mike Lansbergen

“De kazerne aan het Oranjepark is te groot en te oud geworden. Daarnaast wordt er tevens woningbouw ontwikkeld. Daarom is de brandweer daar eind februari vertrokken. Op 20 februari is de brandweer tijdelijk vetrokken naar de nieuwe uitrukpost aan de Noordendijk. Pas na de renovatie gaat eind 2021 de brandweer weer terug naar het Oranjepark”, zo berichtte het management.

Onacceptabel vindt Niels van Veen die liever had gezien dat hij veel eerder op de hoogte was gesteld. “Verder kan en wil ik er niet te veel over zeggen. Een feit is wel dat deze artiest onterecht de naam draagt waarmee zij zich verkopen, het zijn immers momenteel niet meer dan gewoon Buren. Wij zullen op korte termijn hier een besluit over moeten gaan nemen. Hierin wordt meegenomen dat wij heel veel geld voor deze artiest moeten betalen. Voor dit geld kunnen wij ook een artiest laten komen als Armin van Buren om maar een voorbeeld te noemen”, aldus Niels van Veen.

Tevens vroegen wij ook de voorzitter van Summerland Mike Lansbergen om een reactie. Hij had een stuk meer uitgesproken mening. ‘’Wat mij betreft hoeven die gasten niet meer te komen. Ik zie liever iemand komen die het vuurtje kan opstoken in plaats van iemand die beweert de buren te zijn van die gasten die altijd alle vuurtjes komen blussen”, spreekt een brommende voorzitter.

Naar verwachting zal de organisatie op zeer korte termijn met duidelijkheid komen richting het hondstrouwe publiek van het evenement.