De Naald

01-06-2015 11:18

Opkoopschandaal rond Summerland

D

it zag de organisatie van Stompwijk Summerland niet aankomen. Een Chinese belegger heeft meer dan de helft van de kaarten voor het festival Stompwijk Summerland opgekocht. Dit maakte financieel directeur van den Bosch gister bekend in een interview. “Toen ik gisterochtend nog even de statistieken bekeek, zag ik tot mijn grote verbazing dat alle overgebleven tickets opgekocht waren.” aldus van den Bosch. Het IP-adres waarop de tickets zijn gekocht, blijkt eigendom te zijn van een grote, Chinese bankier genaamd Guan-yin Feng. Feng heeft ongeveer 61% van de totale aantal tickets opgekocht via de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB).

Opkoopschandaal rond Stompwijk Summerland

Toen ik gisterochtend nog even de statistieken bekeek, zag ik tot mijn grote verbazing dat alle overgebleven tickets opgekocht waren.

Van den Bosch

“Door dit frappante verschijnsel en angst voor het ontstaan van een zwarte markt zijn momenteel alle ticketverkopen stopgezet” aldus van den Bosch. Volgens van den Bosch wordt er zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht en hoeven mensen die al een ticket hebben gekocht niets te vrezen. Van den Bosch beweert dat het hele opkoopschandaal als een leermoment wordt gezien. Van den Bosch “Summerland is een innoverend festival en door deze situatie leren wij beter te anticiperen om vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen.”

De organisatie hoopt eind deze week het probleem te hebben verholpen en deze onstuimigheid achter zich te kunnen laten. Of dit gaat lukken is echter nog de vraag.