Kindermiddag

Hoi vrienden en vriendinnen van het platteland,

Het is bijna zo ver! Stompwijk Summerland staat bij velen weer op de agenda. En wat is Summerland zonder kindermiddag? Wij hebben er allemaal super veel zin in! Het is dit jaar wel een andere middag in vergelijking met andere jaren. 9 Juli zijn we namelijk te gast op Boerderij Summerland van boer Henk. Om jullie alvast op te warmen voor deze leuke en o zo gezellige dag, stellen wij boer Henk alvast voor.

Boer Henk is een erg gastvrije boer. Hij heeft een mooie boerderij met een enorme veestapel. De dieren hebben veel ruimte om hun energie kwijt te kunnen. Dieren zoals kippen, koeien en varkens zijn te zien op Boerderij Summerland. De laatste tijd heeft boer Henk het erg druk. In de laatste mooie en zonnige maanden heeft hij steeds meer dieren erbij gekregen. Je zou denken dat boer Henk het goed voor elkaar heeft, maar sinds een paar weken gebeuren er wel hele rare dingen. Zo leggen de kippen geen eieren, geven de koeien geen melk meer en de varkens rollen niet meer in de modder. Boer Henk blijft zich afvragen wat er toch aan de hand is, maar hij weet het niet! Misschien dat jullie een antwoord hebben op deze vragen en hem zo kunnen helpen?

Ondanks dat de dieren soms wat raar doen, is het op de boerderij van boer Henk erg gezellig. Zoals gezegd, is op de boerderij genoeg ruimte. Deze ruimtes worden ingericht met de leukste spellen. Deze spellen testen je boerderij skills en wij geloven dat jullie in dit pittoreske dorpje Stompwijk wel wat van deze skills hebben opgebouwd.

Ben jij meer van de boerenslimheid? Dan hebben we ook een raadspel. Als je genoeg kennis over dieren hebt, is dit een makkie, maar anders moet je toch even de bibliotheek in duiken of op internet struinen om alles over boerderijdieren te weten te komen. Boerenslimheid is ook het bedenken van de juiste tactieken bij verschillende spellen. Heb jij de snelheid, de reactie om deze boerenspellen uit te voeren?

Naast boerenslimheid is op de boerderij van boer Henk ook vraag naar boerenkracht. Heb jij de spierballen om het krachthonk te betreden. Het krachthonk is echter wel bedoeld voor de echte krachtpatsers onder de boeren. Er wordt namelijk verwacht dat je de krachten hebt om lang te blijven hangen aan een spijkerbroek, tractorbanden kan trekken of de andere boeren uit de ring kan slaan met armpje drukken. Voor het krachtpatser spel onder de krachtpatser spellen moet je wel spierballen op je spierballen hebben, net als boer Henk. Al jaren heeft boer Henk een hooivork niet meer kunnen gebruiken, omdat deze vast zit in een hooiberg. Boer Henk is sterk, maar niet zo sterk dat hij de hooivork eruit kan trekken. Lukt dit jou wel?

Zoals jullie lezen is er voor ieder wat wils. Train je boerenslimheid en je boerenkracht, zodat misschien jij een uitblinker bent op Boerderij Summerland van boer Henk. Misschien ben jij wel het talent dat gezocht wordt?

Samen met boer Henk, Tokkie de kip, Varkentje Biggie Big en Loeloe de koe hebben wij erg veel zin in Kindermiddag van Summerland. Wij hopen dat jullie ook veel zin hebben in de leukste zondag van het jaar! Zondag 9 juli kan iedereen het feest vieren met boer Henk en zijn dieren. Vanaf 13.00 is het Summerlandterrein geopend en om 13.30 starten wij met de show. Daarna is er nog genoeg te doen om je energie kwijt te kunnen. Om 15.30 uur is de Kindermiddag weer tot zijn einde gekomen.

Tot dan!

Kindermiddag 2017